Historien

gamle-vøienvoldenVisste du at det ligger et idyllisk gårdstun fra 1700-tallet midt i Oslo med en håndfull nydelig restaurerte bygninger omkransende et vakkert tuntre? Og var du klar over at du, når du går til høyre inne på tunet, kommer til nok en hemmelighet, nemlig den enestående lille forretningen Gamletrehus?

Gamletrehus selger riktignok ikke gamle trehus, men er en skattekiste for folk som er på jakt etter gamle dører og vinduer, samt tilbehør til disse. I tillegg finner du mange glemte rariteter fra gamle hus og bygårder.

Det var trebygningsentusiasten John Køltzow som for 30 år siden begynte virksomheten, som da også omfattet nedrivning og opp-setting av laftede bygninger. I dag er det dører og vinduer fra diverse stilperioder hovedvirksomheten – her finnes bl. a. ca. 1000 dører, noen snart 300 år gamle.

For deg som har et gammelt hus eller en leilighet du ønsker å bringe tilbake til det opprinnelige, kan et besøk på Vøienvolden Gård, som gårdstunet heter, være både spennende og lønnsomt. Prismessig blir det som regel billigere å handle hos Gamletrehus enn å få laget nye kopier. I tillegg finner du et stort utvalg av rariteter som kan gjøre boligen din litt annerledes enn naboens.

Vøienvolden Gård er en av Oslos eldste, og best bevarte løkkeeiendommer fra slutten av 1700-tallet. Den forvaltes og drives av Fortidsminneforeningen Oslo og Akershus.
Ønsker du å besøke Fortidsminneforeningen?